Wat doet de Elevation Training Mask precies?

  • Geschrieben am
Wat doet de Elevation Training Mask precies?

Verklein je trainingstijd Verhoog je conditie! Trainen onder zware en/of moeilijke ‘’omstandigheden’’ kan zowel een positieve uitwerking op je lichaam en conditie hebben. Men kan hierbij denken aan een bepaalde hoogte waar het zuurstof gehalte beduidend lager licht. Als je op een gezonde en juiste manier op bepaalde hoogtes kunt trainen verbeter je hierdoor je o.a. je conditie.

Hoogtetraining

Het principe achter hoogtetraining is even simpel als complex. Hoogtetraining wil letterlijk zeggen dat training plaatsvindt op hoogte. Het is dus te vergelijken met trainen en sporten in de bergen. In berglucht zit minder zuurstof dan op zeeniveau. Op zeeniveau bevindt zich normaal gesproken 20.9% zuurstof, als we naar een hoogte gaan van 2500 meter is dat rond de 15.5%. Hoewel het effect het meest aanwezig is op hoogten van meer dan 2.500 meter boven de zeespiegel, is het verschil al merkbaar bij 1.500 meter boven zeeniveau.

Vele atleten en sporters kiezen ervoor om op een bepaalde hoogte te trainen. De voordeleren hiervan zijn:
Verbetering van conditie, prestatie en uithoudingsvermogen.

- Sneller herstel na training
- Versnel gewichtsverlies
- Verbetering van vetbranding
- Vermindering spiervermoeidheid
- Verlaging van bloeddruk en cholesterol
- Versnelde terugkeer op niveau na blessures
- Verbeterde stofwisseling

Hoogetraining Simuleren met de Elevation Training Mask 2.0

Training Mask 2.0 bootst het effect na van een ‘high altitude’ training. Hierdoor conditioneert je jouw longen en het middenrif maximaal.
De Training Mask 2.0 is een product dat nooit stopt met ontwikkelen. De afgelopen 2 jaar is er veel aangepast en door het vele testen, is deze versie kleiner, lichter en comfortabeler geworden.

Wir benutzen Cookies nur für interne Zwecke um den Webshop zu verbessern. Ist das in Ordnung? Ja Nein Für weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »