De USB-kabel van de toekomst! Wat is USB-C en wat heb je er aan?

  • Posted on
De USB-kabel van de toekomst! Wat is USB-C en wat heb je er aan?

De nieuw geïntroduceerde USB 3.1 type-C. Dit type wordt de nieuwe standaard en brengt vele voordelen met zich mee. Zo zorgt de nieuwe technologie voor een snelle communicatie tussen de apparaten. Dankzij de 100 watt bij 20 volt, kan de kabel een overdrachtssnelheid van 8 Gbps (1,25 gigabyte per seconde) halen.

Het voorgaand model USB 3.0, USB 3.0, is tot 4 Gbps (0,625 gigabyte per seconde) in staat. Hierdoor kunnen laptops, tablets en smartphones sneller opgeladen worden. Tevens is het mogelijk om tegelijk data te verzenden en de apparaten op te laden. Bij de vorige versies was dit ook al mogelijk, allen ging het opladen van he telefoon zeer langzaam.
 

Dunner design
 

Dankzij het dunne design van de USB-Kabel zullen de toekomstige apparaten ook een stuk kleiner worden. Dit kun je al terug zien in de nieuwe bepaalde Macbook modellen van Apple. De modellen zijn namelijk 24% kleiner geworden. Daarbij is de connector van usb type-c verticaal symmetrisch, wat inhoudt dat het niet uitmaakt hoe de connector in de poort geplaatst wordt. Het grote voordeel hiervan is dat je niet meer loopt te stoeien met het koppelen van je accessoires of je lader.
 

Geschikt voor video en audio
 

De USB type-C kabel is teven geschikt voor video en audio. Dit betekent dus dat in de toekomst steeds meer producenten gaan afwijken van de HDMI-kabel en gebruik gaan maken van de USB type-C kabel.
 

Een aansluiting voor alles!
 

Een van de belangrijkste voordelen van de USB type-C kabel is dat de connector/aansluiting vele oude USB-poorten, HDMI-aansluitingen en AC-aansluitingen gaat vervangen. Hiermee vergroot je de mogelijkheid om meerde apparaten tegelijkertijd aan te sluiten. Bijvoorbeeld kun je dan een extern display kippelen, je apparent opladen, een keyboard koppen of eerde MicroSD-kaartenlezers aansluiten.
 

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »